Parser Errors after install

Posted By onthespot Wed 10 Nov 2010
Add to Favorites0
Author Message
onthespot
 Posted Wed 10 Nov 2010
Supreme Being

Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Thu 18 Nov 2010
Posts: 4, Visits: 29
i went through the install process ok. the web.config file didn't update automatically so i copied the db and salt details into the config file as instructed.

now when i try to go to any page of the new site i get Parser Errors.

when i try to go to default.aspx i get the following

Parser Error Message: The resource object with key 'AdminBar_ViewBackend' was not found


and when i try to go to /admin/default.aspx i get the following


Parser Error Message: The resource object with key 'ContentText_LoginBadUser' was not found.



is it an issue with the web.config file? - the logs dont appear to be help but i would happy to upload them if it's of use
. any help much appreciated. thanks
.

p.s i am using windows server 2003 with  Microsoft .NET Framework Version:2.0.50727.3603; ASP.NET Version:2.0.50727.3082
Paul
 Posted Wed 10 Nov 2010
große Käse

große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)

Group: Administrators
Last Active: Wed 18 Nov 2020
Posts: 805, Visits: 2,710
In the web config, there is also this section:

<!-- <globalization resourceProviderFactoryType="Kartris.SqlResourceProviderFactory"
 culture="auto" uiCulture="auto" enableClientBasedCulture="true"/> -->


Uncomment that out, i.e.

<globalization resourceProviderFactoryType="Kartris.SqlResourceProviderFactory"
 culture="auto" uiCulture="auto" enableClientBasedCulture="true"/>


This should then tell the site to look at the database as the language resource, and assuming that is set up ok, it should find those elements which the errors say it cannot presently find.

The reason this tag is commented out is that the installer needs to get language resources from another provider (a file) because the db is not set up at that point.


--
If my post solves your issue, can you 'Mark as Answer' so it's easier for other users to find in future.

If you would like to be informed of new features, new releases, developments and occasional special bonuses, please sign up to our mailing list: http://bit.ly/19sKMZb
Wed 10 Nov 2010 by Paul
onthespot
 Posted Thu 11 Nov 2010
Supreme Being

Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)Supreme Being - (1,744 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Thu 18 Nov 2010
Posts: 4, Visits: 29
thanks paul. that did the trick.

i am having some issues importing from my cactus shop site using the data tool but will post on the data tool forum.
bt99
 Posted Sun 19 Feb 2012
Supreme Being

Supreme Being - (471 reputation)Supreme Being - (471 reputation)Supreme Being - (471 reputation)Supreme Being - (471 reputation)Supreme Being - (471 reputation)Supreme Being - (471 reputation)Supreme Being - (471 reputation)Supreme Being - (471 reputation)Supreme Being - (471 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Tue 21 Feb 2012
Posts: 1, Visits: 11
471
I'm getting the same error: Parser Error Message: The resource object with key 'AdminBar_ViewBackend' was not found.

Database has been created but I don't see the Globalization settings mentioned above by Paul in my web.config.

SAbow
 Posted Sat 20 Jun 2020
Supreme Being

Supreme Being - (17,315 reputation)Supreme Being - (17,315 reputation)Supreme Being - (17,315 reputation)Supreme Being - (17,315 reputation)Supreme Being - (17,315 reputation)Supreme Being - (17,315 reputation)Supreme Being - (17,315 reputation)Supreme Being - (17,315 reputation)Supreme Being - (17,315 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Tue 2 Feb 2021
Posts: 77, Visits: 334
any other suggestions of what to try? same issue/error, after copying existing website to new server?
bpaluch
 Posted Sat 20 Jun 2020
Supreme Being

Supreme Being - (21,404 reputation)Supreme Being - (21,404 reputation)Supreme Being - (21,404 reputation)Supreme Being - (21,404 reputation)Supreme Being - (21,404 reputation)Supreme Being - (21,404 reputation)Supreme Being - (21,404 reputation)Supreme Being - (21,404 reputation)Supreme Being - (21,404 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Thu 23 Jul 2020
Posts: 70, Visits: 175
Hi, I'm helping Mrs Abow with the website.
I think it's important to note that we upgraded the server from 2012 to 2019

AND
Even stranger,
We reinstalled 2 kartris sites on the same server, and one gets the error and one doesn't
Paul
 Posted Tue 23 Jun 2020
große Käse

große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)große Käse - (250,041 reputation)

Group: Administrators
Last Active: Wed 18 Nov 2020
Posts: 805, Visits: 2,710
This is almost certainly db connection or permissions. The AdminBar_ViewBackend back end language string is not found because the site cannot connect to the db to pull that through, so this is the first place the code fails. Make sure the connection string is correct, and also check that you have the db user with the right permissions on the database in question. In IIS, typically you would set up each site to run as a different user (for security), but each will need to be granted permissions on the db, and for the specific db that it needs to access.

--
If my post solves your issue, can you 'Mark as Answer' so it's easier for other users to find in future.

If you would like to be informed of new features, new releases, developments and occasional special bonuses, please sign up to our mailing list: http://bit.ly/19sKMZb

Similar Topics

Expand / Collapse

Reading This Topic

Expand / Collapse

Back To Top